De leukste oefenrondjes van Deventer!

Het is niet altijd makkelijk om een goede route te vinden, terwijl dit het lopen wel veel leuker maakt! Wij hebben alvast een paar mooie rondjes voor je. En heb je zelf een leuk oefenrondje? Mail de redactie op info@ijsselloop.nl!

Mogelijkheden om mooie hardlooproutes te vinden, zijn er genoeg. Zo kun je zoeken naar nieuwe routes via Google Maps of MapMyRun. We kunnen het je ook makkelijk maken. Graag delen we onze mooiste voorbereidingsrondjes met je. Je kunt ze mooi gebruiken als voorbereiding op de IJsselloop.

Het parkenrondje
Beginners die zowel graag in de natuur zijn als in de stad, kunnen in Deventer terecht. Start bij het station in Deventer en loop vanaf daar het Rijsterborgherpark in. Loop via de verschillende paadjes in het park naar de Singel ter hoogte van de rotonde. Ga daar de Zwolseweg op. Bij de volgende rotonde ga je rechtsaf de Ceintuurbaan op. Daar kun je al vrij snel het Nieuwe Plantsoen in, waar je een mooi rondje om de vijver en de hertenwei kunt maken. Als je het park weer uit bent, ga je rechtsaf op de Laan van Borgele. Daarna linksaf de Ceintuurbaan op en naar rechts op de rotonde (Diepenveenseweg). Na een tijdje ga je naar rechts op de Hoge Hondstraat, dat is de eerste doorgaande weg die je tegenkomt. Blijf deze weg volgen tot het station. De lengte is ongeveer 5 kilometer.

Intervallen in het Zandweteringpark
Doe je graag intervaltrainingen of wil je daaraan beginnen? Dan raden wij je het Zandweteringpark in Deventer aan. Daar staan namelijk elke 50 meter afstandsmarkeringen op de weg. Zo kun je dus heel gemakkelijk een soort piramidetraining doen: 50-100-150-200-150-100-50. Loop je voor de training eerst even warm; bijvoorbeeld tot het eerste hekje, daar oversteken en via de betonpaden weer terug naar het startpunt. Dan begin je met 50 meter versnellen, en je loopt op een rustig tempo weer terug. Daarna loop je 100 meter op een stevig tempo, en weer rustig terug. Herhaal dit tot de ‘piramide’ af is. Loop daarna nog even uit en de training is klaar.

Trailen op de Lemelerberg
Voor de gevorderde loper is trailen ook erg interessant. Een mooie route van 11 kilometer vind je op de Lemelerberg (kun je meteen mooi oefenen met bult op en af lopen). Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende wandelroutes op de Sallandse Heuvelrug, waar je ook kunt hardlopen. En heb je de smaak echt te pakken? Dan kun je ook nog meedoen aan het Sallands Crosscircuit.

Het echte rondje
Natuurlijk kun je ook het mooie IJsselloop-parcours oefenen. Start bij de Boreeltuin en loop via de rotonde naar de Wilhelminabrug. Als je deze over bent, ga je rechtsaf richting de Worp. Als je het plantsoen door bent, linksaf richting het begin van de spoorbrug. Dan via de spoorbrug naar de Welle, en zo naar de Brink. Dit is natuurlijk het rondje van de 5 kilometer, ofwel de Bruggenloop. Veel plezier.