home > vrijwilligers

Vrijwilligers

Waarom de IJsselloop? 

Zonder vrijwilligers is er geen IJsselloop. Simpel. Het grootste sportevenement van Deventer wordt in zijn geheel mogelijk gemaakt door mensen die zich vrijwillig inzetten. Daar zijn we trots op. Samen brengen we onze stad in beweging. 

In 2006 begonnen als feestje bij het honderdjarig bestaan van Daventria. Nu toe aan alweer de zestiende editie. Rond de 6500 lopers - van jong tot oud – doen mee aan ons evenement, waar ook nog eens tienduizenden bezoekers op af komen. 

Kom jij ook in beweging?
Voor de IJsselloop in april zoeken wij meerdere vrijwilligers voor uiteenlopende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Het uitzetten en/of bewaken van het parcours. 
  • Het leuk leuk inrichten van start en finish. 
  • Het uitreiken van medailles bij de finish. 
  • Het aanreiken van sportdrank aan lopers tijdens de loop. 
  • Het beantwoorden van vragen van lopers en bezoekers. 

Loop jij warm voor het grootste sportevenement van Deventer? Help dan mee. Je draagt bij aan een prachtig evenement. Je leert nieuwe mensen kennen, ontvangt een lekkere lunch en een gezellig borrel na afloop.

Ja! Ik help graag mee

Maatschappelijke stage 

Trots zijn we op de samenwerking met het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. Daardoor helpen jaarlijks vele tientallen scholieren met het opbouwen van de IJsselloop. Ze doen dat als onderdeel van hun maatschappelijke stage.

Join the team!

Ook voor het vaste team achter de IJsselloop zoeken we nog enkele vrijwilligers. Zo is er een vacature in parcours- en in ons marketingteam. Help je mee met de voorbereiding van het mooiste event van Deventer en omstreken? 

Bekijk onze vacatures