home > faq

FAQ

Heb je een vraag en wil je graag direct het antwoord? Bekijk onze FAQ met meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Waar is de garderobe?

In het Boreelcomplex is een garderobe. De garderobe is self-service en je kunt alleen naar binnen met een startnummer. Er is beperkt toezicht, maar geen personeel. Laat er dus geen waardevolle spullen achter.

Hoe kan ik me afmelden?

Kun je onverhoopt toch niet meedoen? Afmelden kan zolang de inschrijving is geopend. Stuur hiervoor een e-mail met je naam en geboortedatum naar inschrijven@ijsselloop.nl. We brengen het inschrijfgeld niet in rekening. 

Als de inschrijving is gesloten kun je proberen je startnummer over te dragen aan een ander. Na de verkoop/overdracht kunnen we nog de tenaamstelling aanpassen. Stuur hiervoor een e-mailtje naar inschrijven@ijsselloop.nl.

Waar is het toilet?

Zowel in de omgeving van de start als bij de finish zijn diverse toiletten geplaatst.

Hoe kan ik mijn kind opvangen bij de finish?

Aan het eind van het finishvak op de Brink is het mogelijk de kids die finishen op te vangen. Houd het finishvak zelf a.u.b. vrij i.v.m. de drukte. 

Welke prijzen zijn er te winnen?

Alle kids die de IJsselloop finishen krijgen een medaille. De nummers 1, 2 en 3 in elke leeftijdscategorie winnen een beker. De prijsuitreiking is om 12.15 uur op de Brink bij de Wilhelminafontein. 

Voor de volwassenen zijn er ook prijzen te winnen per afstand.

Meer weten?

Hoe kom ik er?

De IJsselloop is midden in het centrum van Deventer. Er komen tienduizenden mensen af op de gezelligheid en om aan te moedigen. Daarom raden we aan zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Start- en finish zijn op loopafstand van NS station Deventer en het busstation. Kom je toch met de auto, kijk dan even bij Parkeren.

Is na-inschrijving op de dag van de IJsselloop mogelijk?

Na-inschrijving op de dag van de IJsselloop mogelijk voor de kidsrun en de G-loop.
Dit kan van 9.00 tot 10.30 in de Boreel op de begane grond tegenover de Bever.

Voor alle andere afstanden is na-inschrijven niet mogelijk.

Heb je de online inschrijving gemist? Deelnemers die toch niet mee kunnen doen bieden soms hun startbewijs aan op de social media. Die mag je overnemen, maar daar bemiddelen wij niet in. Heb je een startbewijs overgenomen? Neem dan wel contact op met inschrijven@ijsselloop.nl, zodat we de tenaamstelling van het startnummer kunnen aanpassen.

Wat zijn de tijden en locaties van starts en prijsuitreikingen?
AfstandStarttijdPrijsuitreiking
Het Notarieel Kidsrun 2 km11:00 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
Het Notarieel Kidsrun 1 km (9 en 10 jaar)11:20 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
Het Notarieel Kidsrun 1 km (7 en 8 jaar)11:30 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
Het Notarieel Kidsrun 1 km (4, 5, 6 jaar)11:40 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
G-loop11:50 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
Trivium Packaging 15 km12:00 uur13.45 (Kazernetuin, Houtmarkt)
Witteveen + Bos 10 km13:15 uur14.45 (Kazernetuin, Houtmarkt)
Salland Zorgverzekering 5 km14:30 uur15.30 (Kazernetuin, Houtmarkt)


De start is voor alle afstanden op de Houtmarkt / Verzetslaan.

Prijsuitreiking van de kindsrun en G-loop is op de Brink, nabij de fontein. Deze is aansluitend aan de binnenkomst van de laatste lopers.

De prijsuitreikingen voor de 5, 10 en 15 km vindt plaats nabij de start, in de Kazernetuin bij de Boreel (Houtmarkt)

Hoe kan ik me voorbereiden?

Of je nu een geoefende loper bent of een beginner, een mooie IJsselloop begint bij een goede voorbereiding. Ook die kun je samen doen. Met ons. De professionele trainers van Atletiekvereniging Daventria 1906 delen acht weken lang iedere zaterdagmorgen hun tips & trics met je. Zo weet je zeker dat je goed aan de start staat van de IJsselloop. 

Belangstelling? Lees hier alles over de clinics.

Ik ben iets kwijt en nu?

Ben je iets verloren tijdens de IJsselloop? We verzamelen alle gevonden voorwerpen bij het informatiepunt in de Boreeltuin. Mis je na afloop iets, kom dan even langs. Verder publiceren we na afloop van de IJsselloop alle gevonden voorwerpen op ijsselloop.nl/gevonden.

Mag je als ouder/begeleider meelopen?

Op de 1 kilometer Kidsrun mag er met de kleinsten één begeleider meelopen. Hiervoor hoef je je niet apart in te schrijven.

Waar kun je je startnummer ophalen?

Op de donderdag- en vrijdagavond voorafgaand aan de IJsselloop kun je je startnummer tussen 18:00 en 20:30 uur ophalen bij Daka op de Boreelplein in Deventer. 

Op de wedstrijddag haal je je startnummer voor de 5, 10 of 15 km op in de Kazernetuin (Boreel, Houtmarkt), vlakbij de start (volg de borden). Dat kan de hele ochtend, tot vlak voor de start. Maar kom op tijd; je wilt de start niet missen vanwege drukte.

Op de zondagochtend is het ophalen van de startnummers voor de kidsrun en de G-loop mogelijk in De Boreel, begane grond binnen, tegenover de Bever tussen 09:00 en 11:00 uur. Ook de na-inschrijving voor de kidsrun en G-loopvindt bij De Boreel plaats. Dit kan tot uiterlijk 10:30 uur. Kom op tijd, want het wordt druk en om 10:30 uur stopt de inschrijving echt!

Samengevat:
Afhalen startnummers voor alle afstanden: donderdag 11 april of vrijdag 12 april  18:00-20:30 bij Daka, of zondag 14 april in de Kazernetuin.
Na-inschrijving alleen voor de kidsrun: zondagochtend 14 april tot 10:15 uur in De Boreel.

Welke wegafsluitingen zijn er?

De IJsselloop vindt plaats in het hart van Deventer. Diverse wegen zijn afgesloten voor een autovrij parcours.

Wegafsluitingen 2023

 Op de kaart hieronder zie je de geadviseerde routes om de binnenstad te verlaten of te bereiken. Klik om deze kaart als pdf te downloaden.

Omleidingsroutes - klik voor pdf

Een aparte situatie geldt voor de Rijkmanstraat. Deze is niet bereikbaar via de gebruikelijke toegangsweg Zandpoort / Brink. Je komt er alleen via rotonde Emmaplein en Bergschild. (De verzinkbare paal op het Bergschild wordt tijdelijk verzonken om toegang mogelijk te maken.) Tijdens de starts is het niet mogelijk de rotonde Emmaplein te passeren.

Parkeren

Je kunt tijdens de IJsselloop niet parkeren op de Verzetslaan en de Zandpoort. Er is een parkeerverbod met wegsleepregeling. Ter plaatse is dit duidelijk met borden aangegeven.

Parkeergarages en -terreinen rond de binnenstad zijn gewoon bereikbaar, inclusief parkeergarage QPark onder De Boreel. Vergunninghouders ‘binnenstad’ kunnen naast hun gebruikelijke parkeerplek ook parkeren op de parkeerplekken aangeduid met ‘tariefzone 2, 3 of 6’.

Zijn er gevonden voorwerpen?

Ieder jaar blijven er spullen achter. Wij verzamelen deze bij het informatiepunt op de Boreel.
Heb je iets gevonden? Breng het dan naar het informatiepunt.

Na de loop publiceren we achtergebleven spullen zo spoedig mogelijk op de pagina ijsselloop.nl/gevonden

Dit kan één of twee dagen duren. Kom je er meteen na de loop al achter dat je iets mist, neem dan contact op. Wie weet is het gevonden.