Witteveen + Bos

De Witteveen+Bos 10 km is onze populaire afstand die alles in zich heeft! Historisch Deventer, de IJssel met zijn bruggen en de oevers langs het water zorgen ervoor dat je loopt in een prachtig decor.

De route voert vanaf de Houtmarkt over de Wilhelminabrug naar de andere kant van de IJssel. Na een flinke ronde door de uiterwaarden en over de dijken kom je via de spoorbrug weer in de stad. Over de Welle gaat het vervolgens richting de finish op de Brink.

Schrijf je nu in

Wat is inbegrepen bij je inschrijving?
  • Uniek officieel gemeten parcours, unieke sfeer
  • Startnummer met tijdsregistratie
  • Medaille
  • Je naam in het uitslagenoverzicht
  • Prijzengeld
  • Drinken onderweg en bij de finish
  • DJ’s en muziek
  • Meer dan 12.000 aanmoedigingen
Deel je verhaal

Deel je mooiste IJsselloop-verhaal, foto en ervaring met ons. Gebruik daarvoor de hashtag #ikbeneenijsselloper op Instagram.

Vraag & Antwoord

Bijna alles wat je altijd al wilde weten over de IJsselloop vind je in ons vragenoverzicht. Zit jouw vraag er niet bij? Mail ons gerust via info@ijsselloop.nl.

Hoe kan ik me voorbereiden?

Of je nu een geoefende loper bent of een beginner, een mooie IJsselloop begint bij een goede voorbereiding. Ook die kun je samen doen. Met ons. De professionele trainers van Atletiekvereniging Daventria 1906 delen acht weken lang iedere zaterdagmorgen hun tips & trics met je. Zo weet je zeker dat je goed aan de start staat van de IJsselloop. 

Belangstelling? Lees hier alles over de clinics.

Waar kun je je startnummer ophalen?

Op donderdag- en vrijdagavond 13 en 14 april 2023 kun je je startnummer tussen 18:00 en 20:30 uur ophalen bij Daka op de Boreelplein in Deventer. 

Op de wedstrijddag 16 april 2023 haal je je startnummer op in de Kazernetuin (Boreel, Houtmarkt), vlakbij de start (volg de borden). 

Op zondagochtend 16 april is het ophalen van de startnummer mogelijk in De Boreel tegen over de Bever tussen 09:00 en 10:30 uur. Ook de na-inschrijving vindt bij De Boreel plaats. Dit kan tot uiterlijk 10:15 uur. Kom op tijd, want het wordt druk en om 10:15 uur stopt de inschrijving echt!

Waar is de garderobe?

In het Boreelcomplex is een garderobe. De garderobe is self-service en je kunt alleen naar binnen met een startnummer. Er is beperkt toezicht, maar geen personeel. Laat er dus geen waardevolle spullen achter.

Ik ben iets kwijt en nu?

Ben je iets verloren tijdens de IJsselloop? We verzamelen alle gevonden voorwerpen bij het informatiepunt in de Boreeltuin. Mis je na afloop iets, kom dan even langs. Verder publiceren we na afloop van de IJsselloop alle gevonden voorwerpen op onze website. Daar lees je ook waar en wanneer je het weer kunt afhalen.

Hoe kom ik er?

De IJsselloop is midden in het centrum van Deventer. Er komen tienduizenden mensen af op de gezelligheid en om aan te moedigen. Daarom raden we aan zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Start- en finish zijn op loopafstand van NS station Deventer en het busstation. Kom je toch met de auto, kijk dan even bij Parkeren.

Hoe kan ik me afmelden?

Kun je onverhoopt toch niet meedoen? Afmelden kan zolang de inschrijving is geopend. Stuur hiervoor een e-mail met je naam en geboortedatum naar inschrijven@ijsselloop.nl. We brengen het inschrijfgeld niet in rekening. 

Als de inschrijving is gesloten kun je proberen je startnummer over te dragen aan een ander. Bijvoorbeeld via deze Facebookgroep over startbewijzen. Na de verkoop/overdracht kunnen we nog de tenaamstelling aanpassen. Stuur hiervoor een e-mailtje naar inschrijven@ijsselloop.nl.

Waar is het toilet?

Zowel in de omgeving van de start als bij de finish zijn diverse toiletten geplaatst.

Draag jij de IJsselloop
een warm hart toe?

Zonder partners is er geen IJsselloop. Samen komen we in beweging en brengen we onze stad in beleving. De IJsselloop wordt mogelijk gemaakt door de volgende supporters.

Onze Partners