Witteveen + Bos

De Witteveen+Bos 10 km is onze populaire afstand die alles in zich heeft! Historisch Deventer, de IJssel met zijn bruggen en de oevers langs het water zorgen ervoor dat je loopt in een prachtig decor.

De route voert vanaf de Houtmarkt over de Wilhelminabrug naar de andere kant van de IJssel. Na een flinke ronde door de uiterwaarden en over de dijken kom je via de spoorbrug weer in de stad. Over de Welle gaat het vervolgens richting de finish op de Brink.

Wat is inbegrepen bij je inschrijving?
  • Uniek officieel gemeten parcours, unieke sfeer
  • Startnummer met tijdsregistratie
  • Medaille
  • Je naam in het uitslagenoverzicht
  • Prijzengeld
  • Drinken onderweg en bij de finish
  • DJ’s en muziek
  • Meer dan 12.000 aanmoedigingen


Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is om 14:45 uur in de kazernetuin (Boreel, Houtmarkt).

Deel je verhaal

Deel je mooiste IJsselloop-verhaal, foto en ervaring met ons. Gebruik daarvoor de hashtag #ikbeneenijsselloper op Instagram.

Vraag & Antwoord

Bijna alles wat je altijd al wilde weten over de IJsselloop vind je in ons vragenoverzicht. Zit jouw vraag er niet bij? Mail ons gerust via info@ijsselloop.nl.

Hoe kan ik me voorbereiden?

Of je nu een geoefende loper bent of een beginner, een mooie IJsselloop begint bij een goede voorbereiding. Ook die kun je samen doen. Met ons. De professionele trainers van Atletiekvereniging Daventria 1906 delen acht weken lang iedere zaterdagmorgen hun tips & trics met je. Zo weet je zeker dat je goed aan de start staat van de IJsselloop. 

Belangstelling? Lees hier alles over de clinics.

Welke wegafsluitingen zijn er?

De IJsselloop vindt plaats in het hart van Deventer. Diverse wegen zijn afgesloten voor een autovrij parcours.

Wegafsluitingen 2023

 Op de kaart hieronder zie je de geadviseerde routes om de binnenstad te verlaten of te bereiken. Klik om deze kaart als pdf te downloaden.

Omleidingsroutes - klik voor pdf

Een aparte situatie geldt voor de Rijkmanstraat. Deze is niet bereikbaar via de gebruikelijke toegangsweg Zandpoort / Brink. Je komt er alleen via rotonde Emmaplein en Bergschild. (De verzinkbare paal op het Bergschild wordt tijdelijk verzonken om toegang mogelijk te maken.) Tijdens de starts is het niet mogelijk de rotonde Emmaplein te passeren.

Parkeren

Je kunt tijdens de IJsselloop niet parkeren op de Verzetslaan en de Zandpoort. Er is een parkeerverbod met wegsleepregeling. Ter plaatse is dit duidelijk met borden aangegeven.

Parkeergarages en -terreinen rond de binnenstad zijn gewoon bereikbaar, inclusief parkeergarage QPark onder De Boreel. Vergunninghouders ‘binnenstad’ kunnen naast hun gebruikelijke parkeerplek ook parkeren op de parkeerplekken aangeduid met ‘tariefzone 2, 3 of 6’.

Hoe kan ik me afmelden?

Kun je onverhoopt toch niet meedoen? Afmelden kan zolang de inschrijving is geopend. Stuur hiervoor een e-mail met je naam en geboortedatum naar inschrijven@ijsselloop.nl. We brengen het inschrijfgeld niet in rekening. 

Als de inschrijving is gesloten kun je proberen je startnummer over te dragen aan een ander. Na de verkoop/overdracht kunnen we nog de tenaamstelling aanpassen. Stuur hiervoor een e-mailtje naar inschrijven@ijsselloop.nl.

Wat zijn de tijden en locaties van starts en prijsuitreikingen?
AfstandStarttijdPrijsuitreiking
Het Notarieel Kidsrun 2 km11:00 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
Het Notarieel Kidsrun 1 km (9 en 10 jaar)11:20 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
Het Notarieel Kidsrun 1 km (7 en 8 jaar)11:30 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
Het Notarieel Kidsrun 1 km (4, 5, 6 jaar)11:40 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
G-loop11:50 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
Trivium Packaging 15 km12:00 uur13.45 (Kazernetuin, Houtmarkt)
Witteveen + Bos 10 km13:15 uur14.45 (Kazernetuin, Houtmarkt)
Salland Zorgverzekering 5 km14:30 uur15.30 (Kazernetuin, Houtmarkt)


De start is voor alle afstanden op de Houtmarkt / Verzetslaan.

Prijsuitreiking van de kindsrun en G-loop is op de Brink, nabij de fontein. Deze is aansluitend aan de binnenkomst van de laatste lopers.

De prijsuitreikingen voor de 5, 10 en 15 km vindt plaats nabij de start, in de Kazernetuin bij de Boreel (Houtmarkt)

Ik ben iets kwijt en nu?

Ben je iets verloren tijdens de IJsselloop? We verzamelen alle gevonden voorwerpen bij het informatiepunt in de Boreeltuin. Mis je na afloop iets, kom dan even langs. Verder publiceren we na afloop van de IJsselloop alle gevonden voorwerpen op ijsselloop.nl/gevonden.

Hoe kom ik er?

De IJsselloop is midden in het centrum van Deventer. Er komen tienduizenden mensen af op de gezelligheid en om aan te moedigen. Daarom raden we aan zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Start- en finish zijn op loopafstand van NS station Deventer en het busstation. Kom je toch met de auto, kijk dan even bij Parkeren.

Waar kun je je startnummer ophalen?

Op de donderdag- en vrijdagavond voorafgaand aan de IJsselloop kun je je startnummer tussen 18:00 en 20:30 uur ophalen bij Daka op de Boreelplein in Deventer. 

Op de wedstrijddag haal je je startnummer voor de 5, 10 of 15 km op in de Kazernetuin (Boreel, Houtmarkt), vlakbij de start (volg de borden). Dat kan de hele ochtend, tot vlak voor de start. Maar kom op tijd; je wilt de start niet missen vanwege drukte.

Op de zondagochtend is het ophalen van de startnummers voor de kidsrun en de G-loop mogelijk in De Boreel, begane grond binnen, tegenover de Bever tussen 09:00 en 11:00 uur. Ook de na-inschrijving voor de kidsrun en G-loopvindt bij De Boreel plaats. Dit kan tot uiterlijk 10:30 uur. Kom op tijd, want het wordt druk en om 10:30 uur stopt de inschrijving echt!

Samengevat:
Afhalen startnummers voor alle afstanden: donderdag 11 april of vrijdag 12 april  18:00-20:30 bij Daka, of zondag 14 april in de Kazernetuin.
Na-inschrijving alleen voor de kidsrun: zondagochtend 14 april tot 10:15 uur in De Boreel.

Waar is de garderobe?

In het Boreelcomplex is een garderobe. De garderobe is self-service en je kunt alleen naar binnen met een startnummer. Er is beperkt toezicht, maar geen personeel. Laat er dus geen waardevolle spullen achter.

Waar is het toilet?

Zowel in de omgeving van de start als bij de finish zijn diverse toiletten geplaatst.

Welke prijzen zijn er te winnen?

Alle kids die de IJsselloop finishen krijgen een medaille. De nummers 1, 2 en 3 in elke leeftijdscategorie winnen een beker. De prijsuitreiking is om 12.15 uur op de Brink bij de Wilhelminafontein. 

Voor de volwassenen zijn er ook prijzen te winnen per afstand.

Meer weten?

Draag jij de IJsselloop
een warm hart toe?

Zonder partners is er geen IJsselloop. Samen komen we in beweging en brengen we onze stad in beleving. De IJsselloop wordt mogelijk gemaakt door de volgende supporters.

Onze Partners