home > goed doel

Goed doel

Wij zijn de IJsselloop van én voor iedereen. Wij verbinden op actieve en energieke wijze mensen met onze omgeving. Naast het organiseren van een mooi hardloopevenement doen we ook ieder jaar iets extra’s voor een goed doel. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! Beginnend bij de 16e editie in 2023 verbinden we ons graag voor langere tijd aan Fonds Gehandicaptensport.

Lopers steunden dit doel in 2023 met een bijdrage van € 3.516,94

Met de IJsselloop 2024 zamelen we via het Fonds geld in voor de Deventer Sportploeg die op 14, 15 en 16 juni 2024 meedoet aan de Nationale Special Olympics 2024 in Breda en Tilburg. 


Fonds Gehandicaptensport
Voor 1,7 miljoen mensen in Nederland met een handicap is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk, zodat iedereen met een handicap de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten. De IJsselloop ondersteunt dit landelijke initiatief van harte en zoekt daar ieder jaar een lokale sportorganisatie bij. Voor 2023 is dit AV Daventria 1906. Een sportvereniging die het mogelijk maakt voor mensen een lichamelijk en/of verstandelijke beperking om mee te kunnen doen aan verschillende sporten. Helaas is het moeilijk hier een vaste trainer voor te vinden. Hierdoor heeft AV Daventria 1906 de trainingen helaas tijdelijk stil moeten leggen. Doet u ook een kleine extra bijdrage bij inschrijving? Dan kunnen de IJsselloop en Fonds Gehandicaptensport, AV Daventria 1906 ondersteunen in het vinden van een fijne en goede trainer.