home > moedig aan

Moedig aan

Doe je niet zelf mee aan de IJsselloop? Kom dan vooral al die lopers aanmoedigen! Er zijn tal van plekken waar dat kan en de sfeer is fantastisch. Waar moet je zijn?

11.00 uur Kidsrun

Kinderen in verschillende leeftijdscategorieën (4-12 jaar) rennen één of twee kilometer vanaf de Verzetslaan over de Bokkingshang naar de Wellekade en de finish op de Brink. Langs het hele parcours is er plek voor supporters.

11.50 uur G-Loop

Een mooie afstand van 1 km langs de IJssel voor iedereen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De loop is geschikt voor ieder niveau en alle leeftijden. Uiteraard toegankelijk voor rolstoelen. En loop jij liever niet alleen? Je kunt als deelnemer een begeleider meenemen, het is niet nodig dat deze persoon zich inschrijft.

12.00 uur Trivium 15 km

De langeafstandslopers starten vanaf de Verzetslaan. Via de Wilhelminabrug maken ze een rondje door de uiterwaarden om dan via de spoorbrug en de Welle aan hun tweede ronde te beginnen. Die finisht op de Brink. Finishtijd: vanaf 12.45 uur. 

13.15 uur Witteveen+Bos 10 km

Ook de 10 km start aan de Verzetslaan en voert de lopers over de Wilhelminabrug, de uiterwaarden en via de spoorbrug en de Welle richting de Brink. De eerste lopers verwachten we daar rond 13.45 uur.

14.30 uur Salland Zorgverzekeringen 5km

De 5 km start ook aan de Verzetslaan en maakt een prachtig rondje over beide bruggen over de IJssel. De snelste lopers doen er iets meer of minder dan een kwartier over.

Wat zijn de tijden en locaties van starts en prijsuitreikingen?
AfstandStarttijdPrijsuitreiking
Het Notarieel Kidsrun 2 km11:00 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
Het Notarieel Kidsrun 1 km (9 en 10 jaar)11:20 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
Het Notarieel Kidsrun 1 km (7 en 8 jaar)11:30 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
Het Notarieel Kidsrun 1 km (4, 5, 6 jaar)11:40 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
G-loop11:50 uurca 12.15 (Fontein, Brink)
Trivium Packaging 15 km12:00 uur13.45 (Kazernetuin, Houtmarkt)
Witteveen + Bos 10 km13:15 uur14.45 (Kazernetuin, Houtmarkt)
Salland Zorgverzekering 5 km14:30 uur15.30 (Kazernetuin, Houtmarkt)


De start is voor alle afstanden op de Houtmarkt / Verzetslaan.

Prijsuitreiking van de kindsrun en G-loop is op de Brink, nabij de fontein. Deze is aansluitend aan de binnenkomst van de laatste lopers.

De prijsuitreikingen voor de 5, 10 en 15 km vindt plaats nabij de start, in de Kazernetuin bij de Boreel (Houtmarkt)

Welke wegafsluitingen zijn er?

De IJsselloop vindt plaats in het hart van Deventer. Diverse wegen zijn afgesloten voor een autovrij parcours.

Wegafsluitingen 2023

 Op de kaart hieronder zie je de geadviseerde routes om de binnenstad te verlaten of te bereiken. Klik om deze kaart als pdf te downloaden.

Omleidingsroutes - klik voor pdf

Een aparte situatie geldt voor de Rijkmanstraat. Deze is niet bereikbaar via de gebruikelijke toegangsweg Zandpoort / Brink. Je komt er alleen via rotonde Emmaplein en Bergschild. (De verzinkbare paal op het Bergschild wordt tijdelijk verzonken om toegang mogelijk te maken.) Tijdens de starts is het niet mogelijk de rotonde Emmaplein te passeren.

Parkeren

Je kunt tijdens de IJsselloop niet parkeren op de Verzetslaan en de Zandpoort. Er is een parkeerverbod met wegsleepregeling. Ter plaatse is dit duidelijk met borden aangegeven.

Parkeergarages en -terreinen rond de binnenstad zijn gewoon bereikbaar, inclusief parkeergarage QPark onder De Boreel. Vergunninghouders ‘binnenstad’ kunnen naast hun gebruikelijke parkeerplek ook parkeren op de parkeerplekken aangeduid met ‘tariefzone 2, 3 of 6’.

Hoe kom ik er?

De IJsselloop is midden in het centrum van Deventer. Er komen tienduizenden mensen af op de gezelligheid en om aan te moedigen. Daarom raden we aan zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Start- en finish zijn op loopafstand van NS station Deventer en het busstation. Kom je toch met de auto, kijk dan even bij Parkeren.

Mag je als ouder/begeleider meelopen?

Op de 1 kilometer Kidsrun mag er met de kleinsten één begeleider meelopen. Hiervoor hoef je je niet apart in te schrijven.

Hoe kan ik mijn kind opvangen bij de finish?

Aan het eind van het finishvak op de Brink is het mogelijk de kids die finishen op te vangen. Houd het finishvak zelf a.u.b. vrij i.v.m. de drukte. 

Waar is het toilet?

Zowel in de omgeving van de start als bij de finish zijn diverse toiletten geplaatst.