IJssellopers steunen Deventer sportploeg

Deelnemers aan de IJsselloop zamelen geld in voor het Fonds Gehandicaptensport. Dit jaar steunt deze organisatie de Deventer Sportploeg die in juni met zo’n tachtig sporters met een verstandelijke beperking deelneemt aan de Special Olympics.

Vorig jaar werd er meer dan 3500 euro ingezameld, een bedrag dat inmiddels besteed wordt aan het faciliteren van trainingen aan gehandicapte sporters bij atletiekvereniging Daventria.

Samen Fris en Fit aan de start

De Stichting Deventer Sportploeg zet zich breed in om bewegen, sporten en meedoen in Deventer te stimuleren. Met bijvoorbeeld het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein waar kinderen en volwassenen met een beperking lekker kunnen bewegen en kijken welke sport- of cultuuractiviteit bij ze past.

Een nieuw onderdeel is het programma: Samen Fris en Fit aan de start. Tijdens de IJsselloop is de aftrap. Mascotte Ben Actief en sporters Charlotte Pol en Jorick Nijenhuis zijn als ambassadeur van het programma bij de IJsselloop aanwezig. Want gezond leven is – juist ook voor mensen met een beperking – heel belangrijk. Rondom de thema’s water, bewegen, gezond eten en slapen gaat de Stichting Deventer Sportploeg de sporters stimuleren gezond(er) te leven. Met uw deelname aan de IJsselloop levert u een belangrijke bijdrage!

En... een groot deel van de ploeg doet mee aan de IJsselloop! Een betere voorbereiding voor de Special Olympics en een gezondere leefstijl kun je niet hebben.