Henri Bessembinder over de organisatie van de IJsselloop

Henri Bessembinder woont zijn hele leven al in Deventer en is actief lid van de organisatie achter de Salland Zorgverzekeringen IJsselloop. Vroeger actief hardloper bij A.V. Daventria, maar een knieoperatie heeft hem gedwongen te stoppen met fanatiek hardlopen. Desondanks zet hij zich nu met dezelfde toewijding in voor de organisatie van de IJsselloop, voornamelijk bij de opbouw van de finish op de Brink en de diverse parcours. Met een groeiend aantal deelnemers, dit jaar zelfs meer dan 7000, vergt de IJsselloop een gedegen organisatie.

7000 mensen op een evenement vergt echte organisatie. Kun je ons meenemen in wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van de IJsselloop?

We beginnen in September met vergaderingen die ingaan op vijf clusters: parcours, marketing & communicatie, inschrijvingen, deelnemers & clinics, vrijwilligers, en ondersteuning cluster. Daarnaast hebben we op de dag zelf ook zo’n 220 vrijwilligers nodig om dit evenement soepel en goed te laten verlopen.

Stel ik doe mee aan de IJsselloop, wat kan ik die dag dan allemaal verwachten?

Ten eerste iedereen die kan hardlopen die is welkom en kan meedoen. Startnummers kunnen worden opgehaald bij DAKA (op het Boreelplein) op donderdag en vrijdag. Lukt dat niet, dan kan je ook op de dag zelf je startnummer nog ophalen). Je kan je op de dag zelf omkleden in de Boreelkazerne en je startnummer opdoen. Dan ben je klaar voor de start en loop je naar je toegewezen startvak. Vanaf daar start jouw IJsselloop 2024!

Zodra je op de Brink over de finish loopt, ontvang je daar een mooie Zetmeel medaille en een gerecyclede waterfles. Dit omdat we duurzamer willen zijn als organisatie en onze milieuvoetafdruk willen verkleinen.

Wat betekent ‘een IJsselloper zijn’ voor jou?

Voor mij betekent ‘Ik ben een IJsselloper’ dat ik enorm veel van hardlopen houd en dat ik het nu ook nog steeds geweldig vind om zoveel bezig te zijn met de IJsselloop en daardoor ook in contact te komen met vele andere hardlopers. Voor mij gaat het om deelnemen en om ‘het samen doen’. Het is ervoor zorgen dat heel veel mensen met heel veel plezier de IJsselloop kunnen lopen.